Testamentair schenken

Ook later, na uw leven, kunt u het Dirk Mentz Fonds financiëel ondersteunen De meesten van ons staan vol in het leven en genieten daarvan. We denken liever niet aan de dag dat we er niet meer zijn. En toch is het zinvol om dat wel te doen.

Voorbeelden

Door het opstellen van een testament komt uw geld terecht bij wie u belangrijk vindt. Het is dus goed hier- over na te denken, zodat uw nalatenschap een bestem- ming krijgt die aansluit bij uw persoonlijke voorkeur. Want staat u wel eens stil bij wat er met uw geld gebeurt na uw overlijden? Wanneer u niets hebt vast- gelegd gaat uw nalatenschap volgens de wet naar uw partner, uw kinderen, of andere familieleden. Dat is natuurlijk een prima bestemming, maar het is ook mogelijk om (een gedeelte van) uw nalatenschap aan iets of iemand anders na te laten.

Met het opnemen van het Dirk Mentz Fonds in uw testament laat u ook na uw overlijden iets bijzonders na aan Terscheling. Dat kan openbaar of anoniem. Per 1 januari 2006 is uw nalatenschap aan een goed doel, zoals het Dirk Mentz Fonds, vrij van successierecht. Uw nalatenschap komt dus voor 100% ten goede aan het werk van het Dirk Mentz Fonds. Het kan een prettige gedachte zijn dat het Dirk Mentz Fonds daarmee zijn nuttige werk kan voortzetten.

Hoe werkt het

Als u geen testament maakt, bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn. Wilt u echter zelf bepalen hoe uw nalatenschap wordt verdeeld, dan is het belangrijk om een testament te maken. Daarvoor moet u naar een notaris toe. De notaris kan u vertellen op welke manier u uw wensen kunt vormgeven.